BONHEIDEN – Het Imeldaziekenhuis gaat de komende jaren heel wat investeren en veranderen. Zo zal onder meer de B-parking worden uitgebreid en komt er een gloednieuw inkomgebouw en restaurant. Verder wordt er gewerkt aan een masterplan om de mobiliteit op de campus te verbeteren. Alles moet in 2020 klaar zijn.

Het huidige gebouw dateert van 1980 en voldoet niet meer aan de actuele noden. Vanaf het voorjaar start Imelda daarom met de bouw van een nieuwe inkomhal. Daar krijgen de diensten onthaal en inschrijvingen een vaste stek. Op de eerste verdieping wordt er ruimte voor vergaderzalen voorzien. Nieuw is ook een cafetaria met terras en een geïntegreerde shop. Lunchgarden zal de uitbating op zich nemen.

Tijdens de werken zal de hoofdingang tijdelijk verhuizen naar de gelijkvloerse verdieping van de blok technische dienst. Via een tentenconstructie kan men dan het ziekenhuis binnengaan. Tegen de zomer van 2019 moet dit bouwproject voltooid zijn.

Verbeterde parking

Ook aan de parkeerdruk aan het Imeldaziekenhuis wordt iets gedaan. Die is het grootst tijdens de wintermaanden. Daarom wordt de capaciteit van de B-parking uitgebreid met een 150-tal plaatsen. Om de hinder te beperken, vinden de werken tussen april en oktober plaats, wanneer er meer mensen met de fiets komen.

Uitgekiemd masterplan

Daarnaast wordt er gewerkt aan een masterplan om de mobiliteit op de campus te verbeteren. Vlak naast de hoofdingang wordt een grote overdekte fietsenstalling voorzien en op 50 meter van de hoofdingang komt er een bushalte. Ook de aangeduide voet- en fietspaden worden onder handen genomen. Voor de hoofdingang wordt dan weer een autoluwe esplanade aangelegd.

Verder worden de inritten tot de campus Imeldaziekenhuis beperkt tot één toegang. Deze zal worden opgeschoven richting de Rijmenamseweg.

Het volledige masterplan moet in 2020 gerealiseerd zijn.