Het Imeldaziekenhuis uit Bonheiden heeft de handen in elkaar geslagen met een aantal topchefs van televisiezender Njam! Vijf teams van het ziekenhuis nemen deel aan de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker en om het inschrijvingsgeld van 25.000 euro te kunnen betalen, verkoopt Imelda een week lang soep. Topchefs Roger van Damme, Jan Buytaert en Bart Desmidt promoten mee de soepweek.

Tijdens het Hemelvaartweekend fietst het Imeldaziekenhuis met vijf teams en in totaal 40 fietsers mee met de 1000 km van Kom op tegen Kanker. Verpleegkundigen, artsen, paramedici en andere medewerkers leggen samen met patiënten en hun familie elke dag 250 km af.

Om het inschrijvingsgeld bijeen te krijgen, verkoopt Imelda soep. 150 vrijwilligers zullen 880 kg groenten omtoveren tot 2400 liter wintersoep. Elke dag wordt een andere soep gemaakt met verse seizoensgroenten. De ingrediënten kosten niets, want BelOrta schenkt de groenten gratis, zodat de volledige opbrengst van de actie naar het goede doel gaat. De soep zal van 21 tot 24 februari verkocht worden in een soeptent aan de hoofdingang van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.

Op 15 februari wordt op de markt van Bonheiden de aftrap gegeven van de soepweek. Roger van Damme, Bart Desmidt en Jan Buytaert, topchefs van Njam!, komen mee soep verkopen op de markt. Njam! lanceerde zopas zijn eigen programma Soep!, waarin de Njam!-chefs wekelijks originele en gezonde soepgerechten klaarmaken.