Image Magnetics heeft voet aan wal in Amerika

goderisLuc Goderis maakt meubels die uit lichte modules bestaan. Ze kunnen op die manier makkelijk verhuisd worden. De Bonheidenaar heeft ondertussen al een contract binnen waarmee hij zijn meubeltjes in Amerika kan verkopen.

De designer Luc Goderis trok enkele tijd terug naar de Verenigde Staten waar hij deel nam aan de GlobalShopbeurs in Las Vegas. Hij toonde er zijn zelf ontworpen houden modules waarmee hij meubels maakt voor gezinnen, winkels en bedrijven.

“Mijn modules zijn gemaakt van licht Italiaans multiplexhout,” zegt Goderis. “Elke module weegt 8 kilo. In de komende weken werk ik ook met de kunststof plexi. De modules zullen dan nog maar 3 kilo wegen. Een gemiddelde opbergkast bestaat uit zes modules. Omdat ze makkelijk losgeklikt kunnen worden kunnen de meubels ook makkelijk verplaatst worden. Ze kunnen ook uit elkaar gehaald worden en anders ingesteld zodat de opbergkast er plots anders uitziet.”

Goderis verkoopt zijn moduleerbaar meubelsysteem via zijn firma Image Magnetics. Een module kost zo’n 300 euro. Die kunnen gekocht worden via de website. Ondertussen heeft de Bonheidenaar ook contacten met potentiële verdelers in België. Hij heeft die echter  alsnog niet gevonden. Hij heeft ondertussen wél al een deal met het Amerikaanse Visual Magnetics dat magneetvellen en prints aanmaakt. De Amerikanen zijn ertoe bereid gevonden om de producten van Image Magnetics mee op te nemen in hun verkoopsassortiment.

Waarom Luc Goderis eerst de Amerikaanse markt opgaat en dan pas de Belgische? “Omdat de Amerikanen minder bang zijn om failliet te gaan. Als hun bedrijf niet draait kunnen ze mijn meubels nog altijd voor een volgende bedrijf gebruiken.”