ilse van hoeckeIlse Van Hoecke, bekend van Ketnet, Eén en het Radio 2-programma ‘De Madammen’, gaat weer lesgeven. Zij start als docente taalvaardigheden en expressie aan de hogeschool Thomas More in Mechelen. Van Hoecke is master in de dramatische kunst en lerares van opleiding en zij gaf tien jaar lang toneel, improvisatie en verbale expressie aan de muziekacademie van Gent. Zij presenteerde ook bij Libelle TV van het Mechelse Sanoma.

“Ilse gaat halftijds lesgeven in de opleiding Leraar Kleuteronderwijs”, zegt Lies Daelemans van Thomas More. “Haar sollicitatie was top en wij zijn blij dat we een bevlogen lesgeefster met een schat aan ervaring in huis halen. Ze gaat bij ons ook vertelprojecten begeleiden, en dat is helemaal haar ding.”

Ilse Van Hoecke combineert in deze nieuwe job enkele grote liefdes: lesgeven, vertellen én kinderen. De voormalige Ketnet-wrapster en Eén-presentatrice toerde samen met Jelle Van Riet en Johan Teryn al ooit met de literaire voorstelling ‘De kracht van woordjes’ om kinderen aan het lezen te krijgen en zij zetelde meermaals in de jury van de Gouden Uil Jeugdliteratuur. Zij is ook oprichtster van Speak Up, een bedrijf dat verbale en non-verbale trainingen organiseert.