IJzerenveld in Katelijne nog twee maanden afgesloten

wegenwerkenDoor een wegverzakking in IJzerenveld in Sint-Katelijne-Waver, ter hoogte van de Stenenmolenstraat, is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer meer mogelijk. Het euvel zal worden hersteld, maar de werken zullen vermoedelijk tot half oktober duren. Om de veiligheid te kunnen garanderen, blijft de straat volledig afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd vervoer. Handelaars blijven wel steeds bereikbaar en ook voor fietsers en voetgangers wordt een doorgang voorzien.

Op de plaats van de wegverzakking liggen ondergronds heel wat leidingen. Gemeentelijk rioolbeheerder Pidpa, waterzuiveraar Aquafin en de gemeente Sint-Katelijne-Waver hebben daarom besloten de doorgang onmiddellijk af te sluiten en onderzochten de situatie verder.

“Dat onderzoek is nu afgerond en heeft aangetoond dat er zandinsijpeling is in de riolering. Ook enkele ondergrondse inspectieputten zijn reeds verzakt, waardoor het noodzakelijk is om de weg deels opnieuw op te breken. Alleen op die manier kunnen de inspectieputten en beschadigde leidingen worden vernieuwd en kan de wegverzakking worden opgelost”, zegt Bert Houben, expert bouwkundige herstellingen van Aquafin.

“Een exacte timing geven is erg moeilijk, maar we gaan ervan uit dat dergelijke herstellingswerken toch een tweetal maanden zullen duren. Mits gunstige weersomstandigheden trachten we tegen half oktober alles hersteld te hebben zodat er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk is.”

Dat doorgaand verkeer is momenteel al verboden, al lijken sommige bestuurders zich daar weinig van aan te trekken. “Bestuurders schuiven soms de dranghekkens opzij om toch maar door te kunnen rijden. Dat is niet zonder gevaar, en veiligheid is natuurlijk een topprioriteit. Daarom zal de huidige afsluiting worden vervangen door betonblokken. Voor fietsers en voetgangers blijft er wel een kleine doorgang. De handelaars blijven bereikbaar en er komt een duidelijke omleiding. Wie toch nog vragen heeft, kan terecht bij het contactcenter van Aquafin op contact@aquafin.be.”