EandisOmdat een oude en versleten elektriciteitscabine moet worden afgekoppeld en een nieuwe in dienst moet worden genomen, moet Eandis vrij ingrijpende werken uitvoeren. Daarom wordt de IJzerenleen in Mechelen vanaf 17 november afgesloten vanaf het kruispunt met de Lange Schipstraat en de Nauwstraat tot aan het kruispunt met de Borzestraat. De IJzerenleen blijft wel bereikbaar tussen de Borzestraat en het Schepenhuis. Normaal gezien zullen de werken duren tot 5 december.

Leveranciers van handelszaken, shoppers en gebruikers van de parking in de Blauwehondstraat moeten deze omleiding volgen: naar de IJzerenleen via Sint-Katelijnestraat, Onder-Den-Toren, Steenweg en langs het Schepenhuis.
Wegrijden kan via Schepenhuis, Steenweg, Onder-Den-Toren, Wollemarkt en Stassartstraat. De stop wordt tijdelijk opgeheven. De Vismarkt is bereikbaar via Melaan en Drabstraat. Deze laatste mag worden gebruikt in beide richtingen. Dit betekent dat de terrassen in de Drabstraat tijdelijk verwijderd moeten worden om een vlotte doorgang te garanderen.
De Lange Schipstraat mag in beide richtingen worden gebruikt vanuit de kant Bruul tot tegen de werfzone van de IJzerenleen.

Afhankelijk van de weersomstandigheden kan een deel van het voetpad aan de oneven zijde van de IJzerenleen tijdelijk worden geasfalteerd. Bij warmere temperaturen wordt opnieuw de originele bestrating gelegd.