Tijdens de wintermaanden wordt de Mechelse IJzerenleen opgevrolijkt met een carrousel. Dit initiatief past volledig in het project om de IJzerenleen op te waarderen van parkeerstraat naar een aangename winkel- en belevingsstraat.

“De IJzerenleen heeft een belangrijke historische waarde en daarom willen we de belevingswaarde nog vergroten. Het plaatsen van een carrousel past helemaal in dit plaatje. Het is een extra gezinsvriendelijk speelelement in onze kinderstad en het geeft bovendien een mooie eindejaarsuitstraling”, aldus schepen van Jeugd Greet Geypen.

Op de carrousel is plaats voor 16 kinderen van  2 t.e.m. 9 jaar, of 8 kinderen tot en met 12 jaar.  De attractie wordt opgebouwd op 25 november en is operationeel wanneer diezelfde dag de kerstverlichting in de stad wordt aangestoken.

“Om handel en horeca volop te betrekken, zal er voor de carrousel worden gewerkt met een systeem van bonnetjes die de handelaars kunnen uitdelen. Het betrekt hen bij het gebeuren, maakt dat ze iets extra kunnen geven aan de kleine bezoekers en geeft een extra impuls aan shoppers aan de andere kant van het winkelgebied om verder door te lopen”, aldus schepen van Economie Katleen Den Roover. Wie toch nog geen jeton bemachtigde, kan 50 cent betalen.

De omvorming van de IJzerenleen tot terrassenstraat is een onderdeel van het totaalplan Mechelen Winkelstad. Ook deze winter zullen de terrassen in het straatbeeld aanwezig zijn. Op deze manier wil het stadsbestuur het kernwinkelgebied aantrekkelijker maken. Tot en met 8 januari staat de carrousel op de IJzerenleen. De molen is iedere dag open, behalve op Kerstmis  en nieuwjaarsdag. De uren lopen standaard mee met de uren van handel: van maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur en op koopzondagen van 11 tot 18 uur.