MECHELEN – IJssalon nICE! volgt ’t Creperietje op in The Box Mechelen. In The Box kunnen ondernemers een culinair concept uittesten en de nodige ervaring opdoen.

The Box Mechelen op de Korenmarkt 17 krijgt vanaf 2 maart nieuwe uitbaters: Kristof De Bois en Leen Verhoogen en hun ijssalon nICE! Zij zijn alweer de derde invulling van The Box.

“The Box Mechelen mist duidelijk zijn doel niet”, stelt schepen van Economie Katleen Den Roover. “Opnieuw krijgt een ondernemer de kans om te kijken of zijn concept aanslaat binnen de stad Mechelen, zonder dat daar zware financiële inspanningen of risico’s tegenover staan. Als stadsbestuur zijn we tevreden dat er nu reeds een derde uitbater zijn tijdelijk stekje gevonden heeft binnen het concept van The Box..”

Artisanaal room- en sorbetijs

Het concept van nICE! ging van start op 4 juni 2015 via een pop-up winkel in Huldenberg. Sindsdien is de firma blijven groeien, met o.a. een nieuw productie-atelier begin 2016, gevolgd door een tweede ijssalon in Overijse. nICE! – Roomijs & Sorbet produceert en verkoopt room- en sorbetijs dat op artisanale wijze wordt bereid. Dagelijks biedt nICE! minimaal 20 smaken ijs aan in de vitrine.

“Ik wou al een tijdje iets ondernemen in een bruisende stad”, vertelt uitbater Kristof De Bois. “Mechelen kent de laatste jaren een enorme ontwikkeling. Vandaar dat mijn keuze op deze stad viel. De mogelijkheid om het concept van nICE! uit te testen in Mechelen via The Box kwam dan ook als geroepen. Ook de timing zit perfect: het ijsseizoen start traditioneel met de eerste mooie lentedagen in maart.”

In The Box Mechelen zal nICE! dagvers schepijs, maar ook verrassende ijscoupes, vers bereide Brusselse wafels en pannenkoeken aanbieden. Voor koffie en thee werd een samenwerking aangegaan met De Koffieliefhebber, een ambachtelijke koffiebrander uit Veltem. Het ijssalon opent vrijdag 2 maart en zal open zijn tot en met 31 mei.

Nog kandidaten gezocht

nICE! volgt in The Box het pannenkoekenhuisje ’t Creperietje op, dat de deuren sluit op 28 februari . Eerder was er ook de wijnbar Wine Not.

Het pand aan de Korenmarkt wordt beheerd door de vzw Mest, die reeds ervaring heeft met het aanbieden van proeftuinen voor startende retailers. Er zijn ook Boxen in andere steden in Vlaanderen, maar uniek is dat er in Mechelen uitsluitend wordt gefocust op horeca.

Het project loopt nog tot 31 mei 2019. Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich melden via economie@mechelen.be of mest@mest.be.