Creme-dela-creme, met ambachtelijk ijs dat wordt rondgebracht met een elektrische ijskar, is het jongste project van Ann Sanse. De tuktuk met ijs rijdt vanaf nu rond in Schiplaken en staat geregeld op evenementen in de buurt.

Ann is een bezige bij. Ze baat samen met haar man Jos Aelbrecht de broodjeszaak Lunch-time uit aan de Leuvensesteenweg in Hever. “Onze zaak bevindt zich niet ver van dierenpark Planckendael. In onze broodjeszaak heb ik de ruimte en de tijd  om na de uren het ijs zelf te maken.” Ann maakt al sinds 2005 zelf ambachtelijk ijs. “In het begin brachten we het rond met een ijsbakfiets. In 2010 schakelden we over op een ijsbrommer en nu gaan we helemaal ecologisch met de elektrische tuktuk op drie wielen.”

Ann koos bewust voor een elektrisch wagentje. “Ik heb gekozen voor een elektrisch ijswagentje omdat het voor een stuk de toekomst is. Ik ben ook zeker met het milieu bezig en geniet van gezondere lucht. Ik probeer zo weinig mogelijk dingen in plastiek te kopen.  Een elektrisch wagentje legt wel wat beperkingen op qua afstand, maar de toekomst zal moeten uitwijzen hoe ik dat ga oplossen. Er is altijd een mogelijkheid om het wagentje op een aanhangwagen te zetten.”

Creme-dela-creme is niet het enige project van Ann. Sinds de winter van 2014 is er ook een soeptruck die in de koude maanden lekkere warme soep rondbrengt. “Als het ijsseizoen gedaan is, schakel ik over op soep, die ik ook zelf maak en rondbreng. Alles bij elkaar is het geen fulltime job, maar een bijberoep waar ik enorm veel plezier in heb.”