igemo2Ondernemingen uit de regio kunnen dit najaar flink besparen op hun energiefactuur. Intercommunale IGEMO uit Mechelen organiseert dan namelijk een groepsaankoop energie voor bedrijven. Het gaat om bedrijven uit de aangesloten gemeenten: Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Lier, Mechelen, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek. Zij kunnen zich bij IGEMO inschrijven voor de aankoop van elektriciteit en gas.

Met de groepsaankoop energie wil de streekintercommunale inspelen op de vrije energiemarkt, die het mogelijk maakt te onderhandelen over een betere afnameprijs met de energieleveranciers. Door de energiebehoeften van verschillende bedrijven te bundelen, kan er een voordeliger tarief bekomen worden bij deze leveranciers. Daarbij wordt er geopteerd voor 100 procent groene stroom, aangezien het duurzame en groene karakter ook voor bedrijven een belangrijke rol speelt. Noch de grootte van het bedrijf, noch de sector waarin het actief is, spelen een rol bij de aankoop.

IGEMO gaat in samenwerking met de verschillende gemeenten en het externe energieadviesbureau Zero Emission Solutions, zelf de markt op om te onderhandelen voor betere tarieven. Bedrijven met een verbruikscontract dat ten laatste afloopt op 31 december 2017 kunnen deelnemen aan deze groepsaankoop.

Inschrijven kan voor 28 oktober 2016 via www.igemo.be/samenaankoop-energie-bedrijven.