Igemo ontwikkelt Maenhoevevelden

maenhoeveveldenHet college van burgemeester en schepenen van Sint-Katelijne-Waver heeft de eerste verkavelingsaanvraag goedgekeurd voor de ontwikkeling van het stedelijk woongebied Maenhoevevelden.

Op de verkaveling van drie hectare zullen 49 kavels worden gerealiseerd door de intercommunale Igemo. Het gaat om 48 gewone kavels en één kavel voor meergezinswoningen. Igemo kocht het gebied tussen de Dennestraat en de Hazelaarstraat in de kern Pasbrug – Nieuwendijk een paar jaar geleden van het OCMW.

Schepen van Openbare Werken, Ruimtelijke Ordening en Huisvesting Joris De Pauw licht de beslissing van het gemeentebestuur toe: “Het was voor ons essentieel dat het project op een kwalitatieve manier werd ontwikkeld. Er ging bijzondere aandacht naar mobiliteit en waterhuishouding. Het project heeft alle toetsen doorstaan. Het is bijzonder duurzaam.”

Igemo gaat nu snel werk maken van de concrete realisatie van de groene verkaveling en de aanleg van de nodige wegen. “De intercommunale zal de kavels op de markt brengen tegen betaalbare tarieven, en inwoners van Sint-Katelijne-Waver hebben voorrang”, zegt schepen De Pauw.

Deze verkavelingsvergunning is een eerste stap in de realisatie van het stedelijk woongebied Maenhoevevelden. Het volledige project omvat in totaal ongeveer 20 ha en wordt gerealiseerd in verschillende fasen.Voor de ontwikkeling van de volgende fasen ligt het initiatief bij Igemo en de overige eigenaars.

Igemo is een streekintercommunale die haar werkingsgebied op een duurzame manier wil ontwikkelen. Tot het werkingsgebied van de intercommunale behoren de steden Mechelen en Lier en de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Putte, Puurs, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.