I Just Love Breakfast verhuist naar Flexpack

Foto IJLB.

Foto IJLB.

De granola bakkerij I Just Love Breakfast is verhuisd van Antwerpen naar de Puurse deelgemeente Ruisbroek. Daar wordt een samenwerking opzet met maatwerkbedrijf Flexpack. Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober kan je niet alleen de werkzaamheden van Flexpack bekijken maar ook de bakkerij van IJLB bezoeken.

Ongeveer twee jaar geleden had Natalie Vanderick van I Just Love Breakfast wel een product, handgemaakte granola, maar geen oven en geen atelier. Bij Les Tartes de Françoise, bekend voor hun artisanale quiches en taarten, geloofden ze zo sterk in het product dat ze Natalie de kans gaven om de ovens in hun Antwerpse atelier te gebruiken. Zo kon IJLB meteen professioneel van start gaan met een eerste hoogwaardig distributiekanaal. Dit was de ideale start voor de granola bakkerij. 
Toen Les Tartes de Françoise besliste de productie te verhuizen, ging IJLB opnieuw op zoek naar een locatie.

Er werd gedroomd van een open atelier in het midden van de stad, waar iedereen zou kunnen binnenspringen en zou kunnen zien hoe de granola wekelijks met de hand wordt gemaakt en kraakvers verzonden wordt naar de delicatessezaken. Maar een start-up met beperkte middelen moet creatief zijn, en dat kan ook een inspirerend resultaat opleveren.

IJLB vond onderdak bij maatwerkbedrijf Flexpack, en bouwt daar nu langzaam verder aan zijn parcours. Een ervaren onderneming en een start-up trachten elkaar hier te versterken. Flexpack heeft de perfecte ruimte om een atelier in te richten en een sterke omkadering om IJLB te steunen. IJLB hoopt verder te kunnen groeien en mee te werken aan het sociale doel van de ervaren onderneming: mensen die niet zo makkelijk een plaats op de reguliere arbeidsmarkt vinden een volwaardige job bieden in een ondersteunende omgeving.

Deze context biedt I Just Love Breakfast de kans om naast de gekende industrieel vervaardigde ontbijtgranen een artisanale, hoofdzakelijk biologische variant verder op de markt te brengen en te evolueren naar een volwaardig merk.

Op Open Bedrijvendag 2 oktober is er een rondleiding in het hele bedrijf en een aparte rondleiding naar het granola-atelier waar Natalie en Sare aan het werk zijn.