SINT-KATELIJNE-WAVER – William Meerschaut, PR & Communications Manager van Hyundai Belgium, overhandigde maandag de sleutels van een Hyundai Ioniq EV aan Wouter Lutin, opleidingsmanager van de opleiding Autotechnologie van Thomas More, Campus De Nayer.

De wagen wordt niet alleen gebruikt om de studenten de nieuwste technologieën bij te brengen. Hij zal ook dienen als demovoertuig om leerlingen autotechnologie van secundaire scholen wegwijs te maken in de technologie van elektrisch rijden. De leerlingen worden daarvoor uitgenodigd op de campus in Sint-Katelijne-Waver of de Hyundai Ioniq komt naar hun school. 

Opleidingsmanager Wouter Lutin is in zijn nopjes met de Hyundai Ioniq EV. De opleiding Autotechnologie zet zwaar in op state-of-the-art uitrusting en daar horen de nieuwste modellen van auto’s uiteraard bij. De studenten maken zo kennis met alle geavanceerde technologische snufjes. De Hyundai Ioniq is een auto met een zeer krachtige elektromotor, een grote lithiumionpolymeerbatterij en een rijbereik van meer dan 280 kilometer.

Samenwerking

De opleiding Autotechnologie van Thomas More en Hyundai werken al meer dan tien jaar nauw samen.

“De sector heeft er alle baat bij dat de studenten Autotechnologie zeer goed opgeleid worden. Er zijn heel veel contacten en een nauwe samenwerking tussen de opleiding van Thomas More en het werkveld en dat is van het grootste belang. Waar het mogelijk is, geven wij graag een duwtje in de rug zoals nu met de Hyundai Ioniq die wij schenken”, zegt William Meerschaut van Hyundai. “De Ioniq is beschikbaar als hybride, plug-in-hybride of met een volledig elektrische aandrijflijn. We gingen graag in op de vraag van Thomas More om over die laatste versie te kunnen beschikken.”

De opleiding Autotechnologie van Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver telt ongeveer 210 studenten. De nood aan goede autotechnologen wordt steeds groter. Een specifieke technische voorkennis is niet vereist voor deze opleiding. Ook met een ASO-diploma lukt het zeker.