Huiszien.be helpt vastgoedmakelaars

huiszien1De illustraties bij te koop aangeboden panden op de websites van vastgoedmakelaars zijn bijna altijd statisch, en geven geen gedetailleerd beeld van het pand. Raf Maris en Luc Verbeeck uit Heist-op-den-Berg brengen daar verandering in. Ze richtten huiszien.be op, een service voor vastgoedmakelaars. Ze maken filmpjes van iets langer dan een minuut van de panden, compleet met ondersteunende muziek en uitleg van een offscreen voice. Er wordt binnenshuis gefilmd en buiten worden luchtbeelden gemaakt van het pand met een drone.

Raf Maris is de drone-expert. Hij bestuurt de drone en zorgt daarnaast ook voor de achtergrondmuziek van de filmpjes. Luc Verbeeck staat in voor het indoor-camerawerk en de klantencontacten. De jonge starters beloven hun opdrachtgevers dat ze een filmpje klaar hebben voor online publicatie een week na de opnames.

“Het systeem heeft heel wat voordelen”, aldus de initiatiefnemers. “De woning is online de klok rond te bezichtigen en de videobeelden kunnen worden herbekeken. De potentiële kopers krijgen snel een helder beeld van de woning, alsof ze reeds ter plaatse zijn geweest. Huiszien zorgt voor het scenario, het draaiboek, de commentaarstem, de muziek, de camera’s, de techniek, de montage, de afwerking en de online koppelingen.”

In de beginfase richt Huiszien zich vooral tot vastgoedmakelaars uit de omgeving van Heist-op-den-Berg, maar Verbeeck en Maris hopen snel te kunnen uitbreiden. “Van alle vastgoedmakelaars die we contacteerden, heeft er nog niemand negatief gereageerd.”