Hubo breidt uit in tuinsector

intratuinHubo breidt zijn invloed in de tuinsector nog uit. Na de overname van Walter Van Gastel medio 2012 en Florina begin 2013, neemt de Hubo groep per 1 januari 2016 de drie Intratuin-vestigingen van Vic Mertens (Olen, Aarschot en Zwijndrecht) over. Voorlopig verandert er voor het personeel van de drie vestigingen niets en zal ook de naam Intratuin behouden blijven.

De overname bevestigt de strategie van de Hubo groep om haar positie in de tuinsector te versterken. In een eerste fase zullen de commerciële organisaties (Walter Van Gastel en Intratuin) gescheiden blijven. In een tweede fase zullen wel “op een doordachte wijze een aantal synergieën optimaal worden gerealiseerd”.

In 2012 zette Hubo met de overname van de tuincentra Walter Van Gastel een eerste stap in de tuinsector. Hubo zocht naar activiteiten die complementair waren aan de eigen doe-het-zelfzaken. Via de overname van 3 Intratuin-vestigingen versnelt de Hubo groep de uitbouw van een volwaardige keten van tuincentra in België.

Het uithangbord van de tuinactiviteiten, Walter Van Gastel, telt momenteel 8 tuincentra, waarvan één in Sint-Katelijne-Waver, en 2 bloemenwinkels. Samen realiseerden deze in 2014 een omzet van 34 miljoen euro op een totale winkeloppervlakte van 45.000 m².

Tuincentrum Vic Mertens werd in 1979 opgericht in Olen. In 1999 sloot Vic Mertens zich aan bij Intratuin om te kunnen genieten van de schaalvoordelen van een grote organisatie. Met de overname van Tuincentrum Gaby in Aarschot en de opening van een nieuwe vestiging in Zwijndrecht een paar jaar geleden nemen de 3 Intratuin-vestigingen samen een oppervlakte in van meer dan 30.000 m². In 2014 realiseerden deze 3 vestigingen een omzet van 23 miljoen euro.