Bijna negentig jaar lang vormt Houwelyckx Wegenbouw een betrouwbare partner in bouwrealisaties. De komende weken start het familiebedrijf uit Sint-Katelijne-Waver met tal van nieuwe projecten in de omgeving. Momenteel legt het bouwbedrijf de laatste hand aan het nieuwe AZ Sint-Maarten langs de Liersesteenweg in Mechelen. “Zowel de grondwerken als de riolering en infrastructuurwerken komen van onze hand”, zegt zaakvoerder Wim Dom trots.

In de eigen gemeente Sint-Katelijne-Waver zijn de eerste stappen reeds ondernomen voor de aanleg van een parking in het centrum en de heraanleg van dorpskern Elzestraat. “Ook in Mechelen starten we verschillende projecten in opdracht van de stad. Zo zullen we de Désiré Boucherystraat opnieuw aanleggen en spelen we een belangrijke rol bij de bouwprojecten aan Hendrik Speecqvest bovenop de nieuwe ondergrondse parking.” Project Veiling Zuid voor groente- en fruitveiling BelOrta wordt eveneens door Houwelyckx Wegenbouw nv verzorgd.

Houwelyckx Wegenbouw is een echte familieonderneming. Met Wim Dom is het bouwbedrijf reeds aan haar derde generatie toe, sinds Frans Houwelyckx in 1929 van start ging met het aanleggen van steenwegen. “Ondertussen zijn we hier met 35 mensen aan de slag, die elk kwaliteit en loyaliteit hoog in het vaandel dragen. Daarbij geven we ook jongeren volop de kans om zich te ontwikkelen”, aldus Wim Dom, die de zaak sinds 1992 leidt.

Momenteel wapent het bedrijf zich volop voor de toekomst. “Zo investeren we in de volledige digitalisering van onze administratie. Voor de werven kijken we uit naar 3D-sturing via GPS op onze machines en hebben we onlangs nieuwe, milieuvriendelijke trucks aangekocht. Ons belangrijkste uitgangspunt is dat onze arbeider in de best mogelijke omstandigheden hun zware werk kunnen doen.”