HouwelyckxHouwelyckx Wegenbouw nv uit Sint-Katelijne-Waver heeft de omgevingswerken aan de Buitenschoolse Kinderopvang Robbedoes in Sint-Katelijne-Waver afgerond. De werken hebben een kostprijs van ruim 57.000 euro.

Robbedoes aan Hagelstein is één van de vijf locaties voor buitenschoolse opvang in de gemeente. Om aan de stijgende vraag te voldoen, werd twee jaar geleden een nieuwbouw opgetrokken en de voorbije weken werden daarrond nog een aantal omgevingswerken uitgevoerd.

Houwelyckx heeft in de tuin van Robbedoes een fietsparcours in asfalt en een speelheuvel aangelegd. “Aan de ingang van het gebouw zijn negen parkeerplaatsen en een uitwijkstrook aangelegd voor mensen die hun kinderen komen brengen of ophalen”, legt schepen van Openbare Werken Joris De Pauw uit.

“Door deze ingrepen wordt ook de omgeving aan de basisschool Hagelstein verfraaid, aangezien BKO Robbedoes en de basisschool gebruik maken van dezelfde toegangsweg. Op die manier is het een win-winsituatie voor beide partijen.”

Houwelyckx Wegenbouw, opgericht in 1927, heeft een veertigtal werknemers en draaide in 2013 een omzet van ruim 9,78 miljoen euro.