wegenwerkenAannemer Houwelyckx uit Sint-Katelijne-Waver begint op 2 november in opdracht van de stad Mechelen met de aanleg van een pompstation in de Mechelse Geerdegemstraat. De werfzone situeert zich ter hoogte van de spoorwegbruggen.

“Het pompstation dient om het afval- en regenwater van de Geerdegemstraat naar het riool van de Brusselsesteenweg te pompen”, zegt Bart De Nijn, Mechels schepen van Openbare Werken. “De vroegere overloop van de riolering – die nog afwaterde in de Zenne – moest verdwijnen door de aanleg van de Diabolo-spoorweg. De werken zullen volledig worden uitgevoerd door aannemer Houwelyckx NV, waar we goede ervaringen mee hebben.”

De werken zullen ongeveer 70.000 euro kosten en het nieuwe pompstation zal operationeel zijn tegen december.

Voor de uitvoering van de werken is het noodzakelijk dat de Geerdegemstraat tussen de N1 en de spoorwegbruggen wordt afgesloten voor alle verkeer. De woningen zijn bereikbaar via de Jubellaan. De omleiding verloopt in beide richtingen via de N1 Brusselsteenweg en via de N227 Jubellaan – Geerdegemstraat.

Aannemer Houwelyckx begint te werken op 2 november en als alles loopt zoals gepland zijn de werken klaar tegen 20 november.