Houwelyckx Wegenbouw NV en L. Janssens NV uit Rumst gaan de werken uitvoeren om de dorpskern Elzestraat in Sint-Katelijne-Waver te vernieuwen. De werken gaan begin 2017 effectief van start. De hernieuwing van deze dorpskern is een eerste stap van een vernieuwingsplan voor de verschillende kernen van de gemeente, dat gespreid over meedere jaren zal worden uitgevoerd.

Joris De Pauw, schepen van ruimtelijke ordening en openbare werken, is tevreden: “Ik ben verheugd dat de werken eindelijk kunnen starten. We hebben reeds een heel traject achter de rug van bouwaanvragen en aanbestedingen. Als alles goed verloopt, starten we begin 2017 met de eerste fase van de werken.”

De werken omvatten de aanleg van een nieuwe parking bij het Sint-Michielskasteel (45 plaatsen), de heraanleg van het dorpsplein en de heraanleg van het plein voor het zwembad.

Voor de aanleg van de parking werd na aanbesteding gekozen voor aannemingsbedrijf L. Janssens uit Rumst. Deze werken worden begroot op 231.645 euro. De bouwvergunning voor deze nieuwe parking is reeds toegekend.

Voor de heraanleg van de pleinen werd na aanbesteding gekozen voor de firma Houwelyckx Wegenbouw NV uit Sint-Katelijne-Waver. Deze werken worden begroot op 794.809 euro. De bouwvergunning voor deze heraanleg zal normaal gezien deze maand nog worden bekomen.

Schepen De Pauw vult aan: “We leggen eerst de nieuwe parking aan, zodat deze klaar is wanneer we aan het dorpsplein beginnen. Indien alles vlot verloopt, zijn de werken kort na de zomer afgerond.”

De gemeente investeert sterk in de verfraaiing van haar verschillende dorpskernen omdat ze op manier bijdraagt aan een sterk sociaal en economisch weefsel.