Horeca-uitbater gezocht voor M-Punt

MPuntBinnenkort beginnen de werken aan de inrichting van het M-Punt, de ontmoetingsruimte met themacafé die Mechelen Morgen wil realiseren op de Botermarkt in het Clarenhof. Mechelen Morgen is nu eveneens gestart met de zoektocht naar een partner-horeca uitbater voor het M-Punt. Via een concessieovereenkomst wil Mechelen Morgen het horecagedeelte uitbaten.

Mechelen heeft de voorbije jaren een opmerkelijke transformatie doorgemaakt en is uitgegroeid tot een aantrekkelijke stad om te wonen, te werken en te bezoeken. “In de komende jaren zal de stad dubbel zo hard groeien dan andere steden en we zien dat ook jongere mensen zich in de stad gaan vestigen. Ook meer en meer bedrijven komen naar Mechelen, een ideale omgeving dus voor dynamische ondernemers”, aldus Walter Walgraeve van Mechelen Morgen.

In het voorjaar van 2016 opent Mechelen Morgen op de vernieuwde Botermarkt in het hart van het Mechelse winkel-wandelgebied het M-Punt. Het wordt een multifunctionele ontmoetingsruimte met een horecagedeelte en expo- en vergaderruimtes, helemaal in het teken van het Mechelen van de toekomst.

De ligging van het M-Punt is uniek: een commerciële ruimte in het project Clarenhof op de Botermarkt met een grote glaspartij die uitkijkt op de vliet en het nieuwe plein. Het horecagedeelte binnen telt 38 zitplaatsen en op het terras zijn nog eens 44 zitplaatsen. De inrichting wordt kwalitatief afgewerkt met warme en moderne toetsen.

Burgemeester Bart Somers: “Het gebouw moet als het ware een spiegel van het Mechelen van Morgen worden. Het M-Punt zal een cruciale rol gaan spelen in de uitstraling en citymarketing van Mechelen en kan rekenen op heel wat promotiesteun vanuit Mechelen Morgen zelf, maar ook van zijn partners. M-Punt wordt de toekomstwinkel van de Stad Mechelen.”

Mechelen Morgen zorgt alvast voor tal van activiteiten die in het pand zullen plaatsvinden. Dat is een mooie opportuniteit voor een ondernemende horeca uitbater die partner wil worden van Mechelen Morgen.

Voor het horecagedeelte gaat het om een lange termijn concessie van 9 jaar, 2 maal verlengbaar met telkens 9 jaar. Dat is in totaal 27 jaar. De publieke ruimtes worden volledig ingericht door Mechelen Morgen en de nodige eigen investeringen zijn beperkt. De geplande aanvang van de concessie is midden april 2016. Biedingen moeten Mechelen Morgen bereiken ten laatste tegen 15 februari. Geïnteresseerden kunnen hier terecht.