MECHELEN – Horecaondernemers uit Mechelen, Willebroek, Sint-Katelijne-Waver en Bonheiden slaan de handen in elkaar onder de beroepsvereniging Horeca Groot Mechelen. Christian Michiels van Cosma Foodhouse in Mechelen wordt voorzitter van het lokale orgaan, Ken Bekaert van Pintxos ondervoorzitter.

Het bestuur van Horeca Groot Mechelen bestaat naast Christian Michiels en Ken Bekaert uit andere bekende horecaondernemers. Zo sluiten ook Bruno Iwens van het Witte Goud, Jonas Bosmans van Bar Makadam, Jasper Meysmans en Jasper Benn van KUUB, Karen Hallemans van het Anker, Pia Indigne van Beans en Chilli Beans en Raf Pauwels van Ankertje en Bar Popular zich aan bij de beroepsvereniging.

“We willen een positief orgaan zijn met een hands on mentaliteit. Er wordt al genoeg gepalaverd over wat goed en slecht is in onze sector. Laten we met oplossingen, opleidingen en ondersteuning komen voor onze horecaondernemers”, zegt voorzitter van Horeca Groot Mechelen Christian Michiels.

Vinger aan de pols

Horeca Vlaanderen, de sectorfederatie van de horecaondernemers, telt nu 37 beroepsverenigingen in Vlaanderen. Op die manier houdt de Vlaamse instantie vinger aan de pols in de verschillende regio’s, waar de aanpak en doelgroep telkens verschillend is.

Matthias De Caluwe, afgevaardigd bestuurder Horeca Vlaanderen: “De lokale beroepsverenigingen zijn onze voelsprieten. Een lokaal orgaan met plaatselijke horecaondernemers aan het roer zorgt er voor dat wij onze ondernemers nog gerichter van dienst kunnen zijn.”

Deze zomer organiseert Horeca Vlaanderen in Mechelen nog een politiek horecadebat.