Hoofdzetel Brantano verhuist naar Mechelen

Brantano in het nieuwDieter Penninckx van de Mechelse kledinggroep FNG wil in 2017 het hoofdkantoor van Brantano naar Mechelen halen. In de gebouwen van FNG is blijkbaar nog plaats om deze verhuis te realiseren. Het distributiecentrum van Brantano in Erembodegem wordt vernieuwd, maar blijft wel de hub voor de schoenen. Er wordt in totaal 100 miljoen euro geïnvesteerd om de honderdtal vestigingen om te bouwen. De eigenaars hopen door ook kleding te verkopen, de omzet met 20 tot 25 procent te verhogen.

Brantano komt uit de boedel van het failliete Nederlandse winkelbedrijf Macintosh. De schoenenketen werd begin dit jaar overgekocht door Rens van de Schoor (R&S), de familie Torfs (van de gelijknamige schoenenketen) en Dieter Pennincks, van het modehuis FNG. Brantano maakt voortaan deel uit van R&S Retail, de holding die na een zogenaamde ‘omgekeerde overname’ FNG naar de Amsterdamse beurs bracht. In de nieuwe retailgroep die zo ontstaat, behoudt het triumviraat Dieter Penninckx, Anja Maes en Manu Bracke de meerderheid van de aandelen. Rens van de Schoor blijft een belangrijke rol spelen als bestuurder en minderheidsaandeelhouder, de familie Torfs heeft een aandeel van zo’n 5 procent.

R&S brengt Miss Etam, FNG en Brantano nu samen in één onderneming. Brantano gaat het najaar in met een nieuw winkelconcept. De vernieuwde Brantano krijgt zowel een schoenen- als een kledingassortiment. Acht Brantano-winkels, gelegen in Grimbergen, Ieper, Kuringen, Lommel, Mechelen, Nimy, Wilrijk en Zoersel, zijn al in het nieuw gestoken. Daarbij hoort ook een nieuw logo. Binnen de drie jaar volgt de rest van de winkels.