Hoevewinkel Vercammen is provinciale Groentevakman 2015

vercammenHoevewinkel Vercammen uit Koningshooikt is uitgeroepen tot provinciale Groentevakman van 2015. “Dat gebeurt nog geen jaar na de opening, en we zijn er bijzonder trots op”, zegt Matthias Vercammen.

Hoevewinkel Vercammen is een zeer jong, dynamisch tuinbouwbedrijf van de broers Matthias en Jonas Vercammen. Zij geloven dat landbouw nog toekomst heeft. “We onderscheiden ons van de traditionele tuinbouwbedrijven door een lokale afzet van groenten, aangevuld met fruit. We bieden het aan de consument aan via markten en onze hoevewinkel. Op vrijdag 15 augustus 2014 openden wij in Koningshooikt een hoevewinkel. Een uniek concept in onze regio waarbij er veel producten van eigen teelt aangeboden worden aangevuld met andere hoeveproducten van collega- landbouwers en fruit.”

De broers telen meer dan 25 verschillende soorten vollegrondsgroenten op gewenten of ruggen op het veld. De focus ligt op de rechtstreekse verkoop aan particulieren via markten.  “De bloemkool blijft ons paradepaardje, maar ook venkel, broccoli, spitskool, boerenkool, savooikool, pastinaak, (gele) boontjes, erwten, pompoenen, koolrabi, peterselie, rode biet, raapjes, courgetten, aubergines, vollegrondstomaten, aardappelen en zelfs meloenen worden er geteeld. De groenten worden steeds in reeksen gezet zodat er bijna heel het jaar door een gevarieerd aanbod geoogst kan worden. Kwaliteit en versheid met aandacht en respect voor het milieu zijn dan ook onze grootste troeven.”

De klanten hadden de hoevewinkel genomineerd voor de wedstrijd. “We kregen een mail met de vraag ons in te schrijven voor de wedstrijd Beste Groentevakman 2015!. Onze hoevewinkel werd bezocht door een aantal mystery shoppers die onze groente- en fruitrayon beoordeelden op kwaliteit, versheid, productkennis, herkomst en presentatie. Zopas vernamen we dat we provinciale winnaar geworden zijn met onze hoevewinkel in Koningshooikt. Nog geen jaar na de opening is dit echt een mooie beloning voor het harde werk! Wij zijn dan ook zeer blij met deze titel. We zorgen er voor dat er steeds veldverse groenten aangeboden worden, en proberen een aangename sfeer te creëren in onze hoevewinkel door telkens een aantal proevertjes en recepten aan te bieden. Tevens is er een ruime parking vlak voor de deur. We zijn dan ook trots op deze titel en hopen in de toekomst de nationale titel in de wacht te slepen.”

Hoevewinkel Vercammen (Tallaart 76-78, Koningshooikt) is open op woensdag en vrijdag van 14u tot 18.30u.