Tweede van rechts is de Wit-Russische ambasadeur Andrei Yeudachenka, gezeten naast Frédéric Acten, algeleen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.

Tweede van rechts is de Wit-Russische ambassadeur Andrei Yeudachenka, gezeten naast Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.

Wit-Rusland biedt heel wat opportuniteiten aan Vlaamse firma’s, dat werd duidelijk tijdens Bar International Wit-Rusland, georganiseerd door Voka-Kamer van Koophandel Mechelen.

Samen met Karel Van Hoorebeke, ereconsul voor Wit-Rusland, bracht de Wit-Russische ambassadeur Andrei Yeudachenka eerst een werkbezoek aan Willebroek (Waterwegen en Zeekanaal, ODTH en TCT), en lichtte vervolgens de huidige economische context en opportuniteiten toe aan Vlaamse bedrijven in het Huis van de Ondernemer van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen.

Tijdens een ontvangst op het kasteel Bel-Air in Willebroek, werd de delegatie verwelkomd door algemeen directeur Frédéric Achten van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, burgemeester Eddy Bevers van de gemeente Willebroek en afgevaardigden van Flanders Investment and Trade en Waterwegen en Zeekanaal NV.

“De juiste partnerships sluiten en die partners ook blijven kennen: dat is één van de belangrijke sleutels voor economisch succes”, gaf de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers mee. Ambassadeur Andrei Yeudachenka was het hiermee eens en nodigde de organisatoren van zijn werkbezoek aan de containerterminal TCT, het logistieke centrum ODTH en Waterwegen en Zeekanaal in Willebroek uit om de zakelijke mogelijkheden in Wit-Rusland eens ter plaatse te gaan bekijken.

Vervolgens ontmoette de Wit-Russische delegatie in het Huis van de Ondernemer van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen een aantal Vlaamse ondernemers. Aan de hand van verschillende uiteenzettingen konden die meer te weten te komen over de zakelijke opportuniteiten in Wit-Rusland én de typerende manieren van zakendoen ter plaatse.
Zo ging Jeroom Joos (Van Hoorebeke advocaten) in op het juridisch kader en praktische aandachtspunten, gaf projectmanager Maria Landenok van de Belgian Luxembourg Chamber of Commerce for Russia & Belarus toelichting over CCBLR-projecten voor Wit-Rusland en gaf Etienne Vauthier (Belexia) nog verschillende interessante best practices mee.