Het Anker vervangt wortfilter

Foto Patrick Hattori

Foto Patrick Hattori

De Mechelse brouwerij Het Anker is bijna toe aan de laatste fase van de vernieuwing van de brouwinstallatie. De 70 jaar oude wortfilter van de brouwerij wordt ontmanteld en vervangen door een nieuw exemplaar. De vervanging zal een vijftal weken in beslag nemen en tijdens die periode kan er geen bier worden gebrouwen. Liefhebbers van Gouden Carolus moeten echter niet bang zijn: de brouwerij heeft een voorraad aangelegd om de periode te overbruggen en de bottelarij in Mechelen Noord blijft werken.

Charles Leclef, eigenaar van Het Anker en vijfde generatie van de brouwersfamilie die in 1872 de brouwerij kocht: “De vervanging van de wortfilter maakt deel uit van de vernieuwing van de brouwinstallatie die een investering vergt van anderhalf miljoen euro. De koperen ketels van de installatie worden niet vervangen omdat ze belangrijk zijn voor de smaak van het bier. We verwachten niet dat de nieuwe filter een invloed zal hebben op de smaak, maar uiteraard gaan we een aantal proefbrouwsels maken om dat te checken.” Dankzij de nieuwe filter kunnen er in de toekomst drie in plaats van twee brouwsels per twaalf uur worden gemaakt.

Het Anker is niet alleen populair in eigen land. Zijn bieren worden geëxporteerd naar 25 landen, waaronder Canada, de Verenigde Staten, Japan, Mexico, Australië en tal van landen in Europa.