De Mechelse brouwerij Het Anker start met een nieuwe activiteit: de distributie van premium Japanse sake van familiebrouwerij Konishi uit Japan. Konishi importeert zelf al geruime tijd de Gouden Carolusbieren in Japan.

Konishi is één van de oudste sake-brouwerijen in Japan, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1550. De brouwerij is gevestigd in de stad Itami en wordt momenteel geleid door de vijftiende generatie. Het huismerk sake van de brouwerij heet Shirayuki (witte sneeuw) en is gebaseerd op traditie en eeuwenoude brouwtechnieken. Konishi brengt daarnaast ook een gamma innovatieve premium sake op de markt onder eigen naam.

Het Japanse bedrijf pionierde in 1988 met de import van Belgische speciaalbieren naar Japan, met daarbij onder meer het gamma Gouden Carolus bieren van Het Anker. De persoonlijke relatie tussen beide familiebrouwerijen en het geloof in de sterke kwaliteit van elkaars producten mondt nu uit in een nieuwe samenwerking: de distributie van kwalitatieve Japanse sake in de Benelux markt.

Sake is het Japanse woord voor rijstwijn. Het is een brouwsel op basis van voornamelijk rijst en water. Het alcoholpercentage varieert tussen ca. 13% en 17%, naargelang het type sake. Het Anker selecteerde 4 verschillende types sake uit het gamma van familiebrouwerij Konishi, elk met unieke smaak en eigen karakter.