MECHELEN – Bezoekers van Mechelen beklimmen graag de Sint-Romboutstoren, maar stadsbrouwerij Het Anker staat ook steevast op hun verlanglijstje. Het Anker speelt daar nu op in met een uitgebreid aanbod activiteiten in samenwerking met zeven Mechelse partners.

Het nieuwe aanbod belevingen van Het Anker is zeer divers. “De Maneblusser Wandelzoektocht wordt ongetwijfeld een groot succes”, aldus Kristina Loriers, coördinator van de publiekswerking bij Het Anker. “Deze Wandelzoektocht vervangt de zomerzoektocht. Zo kun je nu de Mechelse binnenstad het hele jaar door op een leuke en interactieve manier ontdekken aan de hand van tekst- en fotovragen. Dat is echt een ideale daguitstap, zowel voor city-trippers als voor Mechelaars. Voor de jongsten is er een gratis kinderzoektocht.”

Groepspakketten

Het Anker krijgt dagelijks groepen over de vloer die hun bezoek aan de brouwerij of stokerij De Molenberg graag combineren met een bijkomende activiteit in Mechelen. Daarom heeft Het Anker 13 Maneblusser Groepspakketten ontwikkeld in samenwerking met zeven Mechelse partners: Kazerne Dossin, Ontpop, Stad Mechelen, het Speelgoedmuseum, Sedgway, BeerWalk en Rederij Malinska. Zo kunnen groepen vanaf 10 personen de stad actief ontdekken. Die pakketten zijn geschikt voor een daguitstap met vrienden of familie, een activiteit voor een vereniging of voor een teambuilding met je bedrijf.

Proeverijen

“Daarnaast vraagt men ons al jaren om begeleide degustaties van bieren en whisky, liefst met een hapje er bij. Ook daar hebben we nu een antwoord op, met een permanent aanbod Ankerproeverijen onder begeleiding van een bier-, whisky- of sake-deskundige die op aanvraag worden georganiseerd binnen 7 verschillende thema’s. Zo leer je de eigenheid van deze producten beter kennen en ontdek je hoe ze hand in hand gaan met andere culinaire pijlers uit België, zoals chocolade of kaas.”
 
Meer informatie is te vinden op de vernieuwde website van Het Anker.