MECHELEN – Dit najaar krijgt Mechelen een eigen versie van Monopoly. De Mechelaars mochten zelf één vakje op het spelbord invullen met een lokale trekpleister. Uit meer dan 2.000 stemmen kreeg Brouwerij Het Anker de voorkeur.

Een stemmingsronde moest uitmaken welke trekpleister een plek kreeg op de Mechelse variant van Monopoly. Er kon gekozen worden voor het Speelgoedmuseum, Planckendael, Technopolis, Kazerne Dossin, Brouwerij het Anker, De Garage en de Nekker.

Meer dan 2.000 Maneblussers brachten hun stem uit en het werd een spannende nek-aan-nekrace tussen Planckendael en Brouwerij het Anker. Het was uiteindelijk de stadsbrouwerij die mocht zegevieren. “Al zal de dierentuin uit Muizen toch in het spel verschijnen”, laat Stad Mechelen verstaan. “De andere locaties worden de komende maanden nog bekend gemaakt. Regelmatig verschijnen er ook tips en weetjes op Facebook en onze website.”

Het Mechelse Monopolyspel zal 50 euro kosten en is vanaf eind november beschikbaar. Er worden 2.000 exemplaren van gemaakt. “Zij die echt zeker willen zijn van hun bordspel kunnen op 16 september naar UiT zonder uitlaat komen. Op die dag plannen we een eerste reservatiemoment”, zegt burgemeester Bart Somers.