Schepen van Cultuur Björn Siffer en Hans Rubens van Het Anker.

Schepen van Cultuur Björn Siffer en Hans Rubens van Het Anker.

De Mechelse brouwerij Het Anker wordt de uitbater van het nieuwe cultuurcafé op het Cultuurplein in Mechelen. Het gebouw oogt futuristisch en is door de bovenliggende gouden kubus zeer herkenbaar. Het terras geeft uit op een autovrij plein dat omsloten wordt door het Cultuurcentrum, de Academie en Beeldsmederij DE MAAN.

Het cultuurcafé opent midden juli en zal aan de voet van de Sint-Romboutstoren de spil worden van het sociocultureel leven. “Als spil tussen de cultuurhuizen op deze site is dit een unieke en rustige locatie met veel mogelijkheden”, aldus schepen van Cultuur en Deeltijds Kunstonderwijs Björn Siffer.

Nadat de bouwwerken voltooid waren, gingen de stad als eigenaar en AGB MAC als beheerder op zoek naar een concessiehouder voor de uitbating van het cultuurcafé. De keuze viel op stadsbrouwerij Het Anker. De concessie loopt vijf jaar.

“Dit familiebedrijf wil mee een stempel drukken op de uitstraling van deze locatie door Mechelaars actief te betrekken bij de inrichting en organisatie, te kiezen voor een milieubewust interieur, kindvriendelijke inrichting en een aanbod afgestemd op lokale, artisanale en gezonde producten. Bovendien wil Het Anker ook een actieve rol spelen in het mee organiseren en ondersteunen van culturele evenementen op deze site. Ik ben ervan overtuigd dat het Anker als Mechels boegbeeld met brouwgeschiedenis en bewezen engagement een uitstekende partner is”, zegt schepen Björn Siffer.