goudencarolusclassicBNP Paribas Fortis Private Equity is zopas toegetreden als minderheidsaandeelhouder van De Mechelse stadsbrouwerij Het Anker. Hiermee ondersteunt BNP Paribas Fortis Private Equity de toekomstige investerings- en expansieplannen van Het Anker, de brouwerij die wereldwijd gekend is voor haar speciaalbier-merken Gouden Carolus en Maneblusser en voor haar Belgische whiskystokerij De Molenberg in Blaasveld.

De relatie tussen Charles Leclef (vijfde generatie eigenaar) en BNP Paribas Fortis gaat terug tot 1984. De afgelopen decennia heeft de bank de brouwerij steeds gesteund in de uitbouw van haar activiteiten. Door deze langdurige samenwerking, kennis van het familiebedrijf en gedeelde visie werd besloten deze samenwerking via BNP Paribas Fortis Private Equity te intensifiëren. Het doel is de ontwikkelingsplannen gedurende de komende jaren te realiseren, evenwel met behoud van de familiale identiteit van het bedrijf. Deze beslissing faciliteert bovendien een tijdige opstart van de familiale successieplanning.

Charles Leclef, eigenaar van Het Anker: “De gedeelde visie achter deze beslissing zal ons toelaten de brouw- en distilleeractiviteiten verder uit te breiden via een gericht investeringsprogramma. Voor mij is het familiale karakter van de groeiende onderneming van groot belang. Dankzij dit akkoord zijn we gesterkt om de familiale en zakelijke uitdagingen in de toekomst aan te gaan.”

Raf Moons, investment director van BNP Paribas Fortis Private Equity: “Het Anker heeft alle kenmerken van een gezonde Belgische familiale KMO. De kapitaalverhoging geeft de onderneming financiële ruimte om haar expansieplannen op duurzame wijze te realiseren. Anderzijds biedt onze investering een oplossing om ook in de toekomst het bedrijf familiaal te verankeren. De kapitaalverhoging in Het Anker is daarom een perfecte illustratie van de investeringsaanpak van BNP Fortis Private Equity.”

Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen, dat deel uitmaakt van het door UNESCO erkende werelderfgoed. Op deze site wordt al sinds de middeleeuwen (1471) bier gebrouwen. De meermaals bekroonde speciaalbieren Gouden Carolus worden ook vandaag nog hier gebrouwen in de authentieke brouwzaal met koperen ketels. Sinds 2010 distilleert Het Anker ook Single Malt whisky in Stokerij De Molenberg.