MECHELEN – Op 24 februari, de geboortedag van Keizer Karel, heeft brouwerij Het Anker de 20ste jaargang van de Gouden Carolus Cuvée Van De Keizer Imperial Dark gebrouwen.

Brouwerij Het Anker brouwt het hele jaar door Gouden Carolus Cuvée Van De Keizer Imperial Dark, maar het verjaardagsbrouwsel dat traditiegetrouw op 24 februari wordt gebrouwen, wordt minstens twee jaar weggelegd in de rijpingskelders vooraleer het wordt vrijgegeven.

Dit bier waarvoor enkel Belgische hop wordt gebruikt, ontwikkelt na verloop van tijd een verfijnde complexiteit en intense aroma’s. Het is minstens tien jaar houdbaar.

Het zachte en fruitige karakter combineert een verwarmende volheid van smaak met een verfrissende afdronk, aangevuld met toetsen van geroosterde mout, karamel en pruimen.

Bekroond

Gouden Carolus Cuvée Van De Keizer Imperial Dark werd al meermaals bekroond. Het bier werd verkozen tot World’s Best Belgian Style Strong op de World Beer Awards in 2015 en staat in RateBeer’s Top 100 van beste bieren ter wereld.