Op een bijzondere ondernemingsraad heeft winkelketen Casa de intentie bekendgemaakt dat het met 50 medewerkers minder verder wil gaan. Het bestaande distributiecentrum in Itegem gaat dicht en de activiteiten verhuizen naar de nieuwbouw in Olen. Van de 123 werknemers kunnen er daar 73 aan de slag. Reden voor het ontslag zijn de veranderende marktomstandigheden.

“Door een veranderend concurrentielandschap, bijhorende toename van digitalisering en de almaar sneller evoluerende tendensen op de markt staat de omzet van Casa sterk onder druk”, duidt communicatieverantwoordelijke Caroline Martinet. “Met het masterplan CASA 20.20 willen we als retailgroep onze rol als toonaangevende speler in de sector herbevestigen en Casa succesvol richting 2020 leiden.”

“De directie heeft helaas moeten vaststellen dat de huidige logistieke structuren economisch gezien niet langer houdbaar zijn. Dit als gevolg van de gevoelige daling in de te behandelen volumes en pickopdrachten. Casa heeft het voornemen de logistieke activiteiten die momenteel uitgevoerd worden in het distributiecentrum van Itegem te verhuizen naar het nieuwe distributiecentrum van Domus Logistics in Olen. Domus Logistics is een bedrijf dat deel uitmaakt van de Casa Holding en beheert nu al een groot deel van de logistieke activiteiten van Casa.”

De aangekondigde ontslagen hebben betrekking op 47 arbeiders en 3 bedienden van het distributiecentrum in Itegem. “Casa heeft de intentie om de overige werknemers van het distributiecentrum van Itegem in te passen in de organisatiestructuur van Olen”, klinkt het verder. “Door deze consolidatie zal Casa in de toekomst beter kunnen inspelen op de sterk veranderende marktomstandigheden.”