Heraanleg IJzerenleen met aandacht voor handelaars

wegenwerkenIn opdracht van EANDIS worden vanaf maandag op de IJzerenleen in Mechelen de putten en de opgebroken bestrating na de vorige werken hersteld. In de Guldenstraat wordt het elektriciteitsnet verzwaard  ten gunste van een aantal handelszaken.

Gelijktijdig met deze werken laat de stad Mechelen herstellingswerken uitvoeren aan de leuningen van de IJzerenleen.

“Op deze manier proberen we als stad de werken in onze opdracht en deze van Eandis te combineren en dus de hinder te bundelen in één periode”, aldus schepen van Openbare Werken Chris Backx.

“Ook voor de handelaars brengt dit alleen maar voordelen. De werken dienen uiteindelijk toch te gebeuren, en ze verbeteren de kwaliteit van ons openbaar domein.  Zo moet er maar één keer worden gecommuniceerd naar de klanten en leveranciers. De datum voor de werken werd ook gepland na alle evenementen in de binnenstad. Enkel de markt dient een klein deeltje verplaatst te worden, maar ook hier werd al het mogelijke gedaan om dit tot een volstrekt minimum te beperken’, vult schepen van Economie Katleen Den Roover aan.

Van 3 tot 14 oktober werkt Eandis in de Guldenstraat in de voetpadzone aan de onpare kant, vanaf de Onze-Lieve-Vrouwestraat tot de Zoutwerf. De Guldenstraat en Zoutwerf blijven bereikbaar tijdens de werken. Elk handelspand blijft ook bereikbaar.

In dezelfde periode herstelt Eandis op de hoofdrijbaan van de IJzerenleen de verzakking ter hoogte van Casa. Er wordt ook gewerkt ter hoogte van de Lange Schipstraat met de IJzerenleen. De Lange Schipstraat is hierdoor ter plaatse afgesloten van 3 tot 10 oktober.

Bereikbaarheid IJzerenleen tijdens de werken:

Leveranciers, klanten, bewoners en gebruikers van de parking Blauwhondstraat moeten naar de IJzerenleen rijden via Sint-Katelijnestraat, Onder-Den-Toren, Steenweg en langs Schepenhuis. Wegrijden kan via Schepenhuis, Steenweg, Onder-Den-Toren, Wollemarkt, Stassartstraat.

De Lange Schipstraat is van 3 tot 10 oktober enkel bereikbaar via de kant van de Bruul. Ze is dan dubbelrichting. De Guldenstraat is steeds bereikbaar.

De centrumpendel rijdt van 3 tot 14 oktober langs een omleiding via Station, Zandpoortvest, Veemarkt en Libertus. De verkorte pendel rijdt enkel via de Veemarkt.

Van 10 oktober tot 7 november herstelt Eandis de bestrating van de voetpadzone IJzerenleen van Lange Schipstraat tot en met Schaalstraat.  Alle handelszaken blijven bereikbaar. Leveren bij de handelszaken aan de onpare zijde in de werfzone blijft mogelijk, al zal de afstand tot de zaak tijdelijk groter zijn. De aannemer stelt alles in het werk om de bereikbaarheid van alle handelszaken te garanderen tijdens de werkzaamheden. Er worden loopbruggen geplaatst ter hoogte van de handelszaken.

Op 28 oktober zijn alle werken van Eandis klaar. Enkel de onpare voetpadzone IJzerenleen dient dan nog uit te harden. De herstellingen zijn altijd zeer plaatselijk en volgen de uitbraakwerken snel op. Zo wordt geprobeerd de hinder te beperken.