HEMA heeft zijn filiaal in de Boomstraat 57 in Bornem omgebouwd naar het voorbeeld van haar internationale winkels. Het internationale winkelconcept dat HEMA ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen is zo’n succes dat het nu ook in Nederland, België en Luxemburg wordt uitgerold. Het belangrijkste verschil is dat de winkels in het buitenland overzichtelijker zijn en ingedeeld werden in werelden. De winkel in Bornem werd van 20 mei tot 24 mei verbouwd. Op vrijdag 2 juni wordt de vernieuwde winkel feestelijk heropend.

Na de verbouwing wordt het voor klanten veel eenvoudiger om artikelen te vinden en met elkaar te combineren. Zo staan alle dames- en herenmode, producten voor de badkamer, keuken, baby en woonkamer bij elkaar. Al jaren krijgt HEMA veel positieve reacties van haar  klanten die tijdens hun vakantie in Frankrijk, Spanje of het Verenigd Koninkrijk een HEMA hebben bezocht. Het zijn vooral de overzichtelijkheid en de frisse uitstraling van de winkels die bij klanten in het oog springen. De indeling in werelden maakt in één keer duidelijk waar klanten moeten zijn. Tegen volgend jaar zullen alle kleine winkels van HEMA naar verwachting zijn omgebouwd.

Carla Velghe, directeur HEMA België en Luxemburg: “In de afgelopen maanden is het internationale winkelconcept uitgebreid getest onder klanten in Nederland en België. HEMA ontving tijdens de testperiode veel positieve reacties van zowel klanten als haar medewerkers. Het uitrollen van het nieuwe winkelconcept is een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van HEMA die bestaat uit het verbeteren van de prestaties in Nederland, België en Luxemburg, internationale uitbreiding en groei van e-commerce.”