“De economie is aan een heropleving bezig, die ook in onze regio uit de parameters naar werkloosheid en vacatures blijkt”, stelt algemeen directeur Roel Dockx van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen. Vanuit die bevinding organiseerde VDAB in samenwerking met de Mechelse Kamer en het gemeentebestuur een regionale jobbeurs in het CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg. Onder andere Daisy Van de Moer van Zakenkantoor Gorris bvba AXA bank- en kredietagent en onafhankelijk verzekeringsmakelaar uit Heist-op-den-Berg was aanwezig.

Momenteel bestaat Zakenkantoor Gorris uit vijf medewerkers, maar dat aantal wordt uitgebreid naar zeven. “We zijn op zoek naar twee nieuwe werkkrachten met specifieke profielen. Enerzijds gaat het om een adviseur beleggingen, anderzijds om een adviseur kredieten”, aldus Daisy Van de Moer. “Op de jobbeurs krijg je de kandidaten meteen voor jou op een stoel en heb je niet de communicatie via e-mail nodig om een gesprek in te plannen. Dat maakt het allemaal heel efficiënt.”

Voor de invulling van beide vacatures gaat de zaak uit Heist-op-den-Berg, die in 1958 werd opgericht door Florent Gorris, voornamelijk op zoek naar ervaring. “Maar we bieden ook een opleidingstraject vanuit ons kantoor aan. Als de motivatie en achtergrond goed zit, maar de ervaring ontbreekt, dan deinzen we niet terug om het via die weg te doen.” Die aanpak komt ook naar voren in een recente Voka-bevraging. “Daaruit blijkt dat bijna de helft van de werkgevers bereid is om zelf een stuk van de opleiding van medewerkers te voorzien. Het beschikken over de juiste attitudes is vandaag belangrijk om iemand al dan niet aan te werven”, zegt Roel Dockx.

De jobbeurs in Heist-op-den-Berg vormde de eerste van een hele reeks. Op 30 maart zet Voka – Kamer van Koophandel Mechelen nog mee de schouders onder een jobbeurs in Mechelen. Op 9 mei volgt er nog eentje in Lier.