OnverwachtJess Van Weert, chef-kok van restaurant à la carte in Heist-op-den-Berg en zaakvoerder van het Geelse wijnbedrijf Vincero Wines, beide overkoepeld door Groep Delicious, stelt een eigen reeks Zuid-Afrikaanse wijnen voor.

“50.000 flessen met eigen label werden vrijdag geleverd in de haven van Antwerpen”, zegt Jess. Onverwacht heten zijn wijnen. “De naam werd gekozen vanwege het onverwachte succes van Vincero Wines”, gaat Jess verder. “Deze eerste lading bevat een Chenin Blanc en een Cabernet Sauvignon. Later volgt nog de levering van een reeks zoete wijnen, die lijn heet Sonstraal. Het gaat om eigen wijnen. Gepatenteerd en met eigen ontwerpen voor zowel flesetiket als verpakking. De patenten zijn toegekend aan Groep Delicious, waar Vincero Wines deel van uitmaakt. De wijnen zijn bestemd voor groothandel. Particulieren kunnen de wijnen kopen in onze winkel, of via onze webshop.”

De Zuid-Afrikaanse wijnmaker Kobus Terblanche is dinsdag in het land ter gelegenheid van de lancering van de eerste wijnlijn van chef Jess.

Groep Delicious haalt trouwens ook de luxechampagne D.Rock in huis en staat in voor de verdeling in België. Topchef Wout Bru is een absolute liefhebber van D.Rrock en werkt samen met Groep Delicious voor de promotie. Volgens Wout Bru is D.Rock “één van de meest innovatieve champagnes van het moment in een uitzonderlijk mooi kleedje”.

drockDeze fijne Brut Champagne, geproduceerd in samenwerking met een familiaal champagnehuis uit de Côte des Blancs, werd speciaal samengesteld voor D.Rock en bestaat uit de combinatie van 50% chardonnay en 50% pinot noir.
Het exclusieve flesontwerp is opmerkelijk: de fles is gespoten in goudkleur en herkenbaar aan een Franse lelie, volledig bezet met schitterende kristallen. Elke D.Rock fles wordt met de hand afgewerkt en is daardoor uniek.

Vincero Wines werd opgericht in het voorjaar van 2014 door chef-kok Jess Van Weert en zakenpartner Koen Peeters. In maart van dit jaar nam de groothandel zijn intrek in de oude eierveiling in Oosterlo (Geel). Intussen nam Vincero Wines ook de handelsruimte van Relite in, zodat het bedrijf er nu beschikt over 1.500m² opslagruimte. Particulieren kunnen er terecht in de winkel. Professionele klanten kunnen er dankzij de loskade met code de klok rond wijn afhalen.