Heistse bedrijven werken mee aan winterbar

MooseDe opbouw van de eerste pop-up winterbar Moose in het centrum van Heist-op-den-Berg is begonnen. De winterbar opent op 26 november en sluit pas na nieuwsjaar, op 3 januari. Initiatiefnemer is Jan Moons, commercieel manager van KSK Heist en organisator van after work party’s. Hij deed een beroep op het lokale bedrijfsleven om het project mee vorm te geven.

Interieurbedrijf F&S Projects uit Heist legt de houten vloer en neemt ook de buitenconstructie van de 160 m² grote chalet voor zijn rekening. “Wij werken veel voor Lidl Belgium en hebben het afgelopen jaar hun pop-up winkel op Tomorrowland gebouwd. Die moest eruit zien als een bos en in Heist gaan we dezelfde look creëren”, zegt CEO Filip Oost van F&S Projects. “Ik ken Jan Moons via KSK Heist. Het idee voor de winterbar haalde hij in Knokke. Vervolgens heeft hij lokale bedrijven gezocht om het initiatief mee tot stand te brengen.”

Andere bedrijven die hun medewerking verlenen, zijn onder meer Reluz voor de verwarming, AVN voor de audio en Grondwerken Meulders, die opbergcontainers plaatsen. De pop-up winterbar krijgt de naam Moose en komt aan het Vredesplein in Heist, voor het vroegere politiekantoor onderaan de berg. Er wordt een uitgebreid activiteitenprogramma uitgewerkt.

Bij F&S Projects kijken ze alvast uit naar de opening van de winterbar. “Mijn medezaakvoerder Steve Van den Broeck en ikzelf zijn fervente ski- en ook après-skiliefhebbers”, lacht Filip Oost. Het bedrijf stelt 38 mensen te werk en verhuisde anderhalf jaar geleden naar een nieuwbouw waarin het 3 miljoen euro investeerde.