hein deprezMechelen krijgt eindelijk de multi waar het recht op heeft. Dat dankt het aan Hein Deprez die zijn internationaal fruit- en groenteconcern in de steigers gezet heeft. Eenmaal de fusie tussen Univeg, Greenyard Foods en Petainvest operationeel is zal de nieuwe constructie tekenen voor een omzet van minstens 3,7 miljard euro en 6600 werknemers.

Hein Deprez kijkt vanuit zijn kantoor in Sint-Katelijne-Waver neer op een brede landelijke omgeving. Van West-Vlaamse komaf weet Hein Deprez als geen ander het belang van de groente- en fruitteelt in de brede regio in te schatten. Het is dan ook altijd zijn droom geweest om een groot concern uit te bouwen dat op termijn zou kunnen concurreren met multi’s als Dole of  Del Monte.

Pakweg 25 jaar na de eerste initiatieven in de markt en in de kweek van champignons lijkt die droom werkelijkheid te worden. Met Univeg had Deprez al een toonaangevend bedrijf uitgebouwd in de aan- en verkoop van groenten en fruit en van bloemen en planten. De overname van het diepvries- en conservenconcern Pinguin, het huidige Greenyard Foods geeft hem de kans om verse groenten af te stellen op diepvries en conserven. Of hoe hij meteen de hele keten in handen heeft. Met Peatinvest, de producent van meststoffen zit hij zelfs al in de kweek van de groenten en het fruit.

Deprez gelooft er sterk in dat wij nog te weinig groenten en fruit eten, noodzakelijke bouwstenen voor een goede gezondheid. De toenemende bekommernis om op dat vlak beter te doen garandeert hem de zekerheid dat groenten en fruit in de toekomst ongetwijfeld groeimarkten zullen zijn. In welke vorm dan ook: vers, in conserven of in diepvries. Of hoe de verticale integratie van alle verschillende marktsegmenten van Hein Deprez de absolute groentekoning zal maken.