krinkelslandscapeOpen Bedrijvendag organiseert in samenwerking met de VDAB de nationale jobactie ‘Uitblinkers Gezocht’. Daarmee kunnen bezoekers van Open Bedrijvendag de job van hun leven vinden, en werkgevers de geknipte werknemer.

“Het thema van deze editie van Open Bedrijvendag is ‘Uitblinkers gespot’. Onder het motto ‘Uitblinkers gezocht’ hebben we een actie uitgewerkt om onze deelnemende bedrijven met openstaande vacatures de kans te bieden om die op een leuke manier voor te stellen op 5 oktober”, vertelt Matthias Lievens, directeur van Open Bedrijvendag.  “Dankzij deze actie komen potentiële werknemers en werkgevers samen op een ongedwongen manier. Geen stijf gedoe met sollicitatiegesprekken, maar wel meteen tot actie overgaan on the field”, aldus Lievens.

Er werd een shortlist opgesteld van vijf bedrijven met leuke wervingsacties. Op 5 oktober gaat de jury bij deze bedrijven langs en wie als beste uit de bus komt met de allerorigineelste jobcampagne, wint 80 seconden advertentieruimte op Kanaal Z die mag worden gebruikt om de openstaande jobs aan te prijzen.

Landschapsaannemer Krinkels uit Londerzeel is één van de vijf bedrijven die in aanmerking komen voor de prijs. Dit bedrijf houdt zich bezig met het inrichten en het onderhoud van openbare en private ruimtes. Met 500 medewerkers en een omzet van ruim 65 miljoen is het de grootste Belgische aannemer voor groenonderhoud en -aanleg. De werknemers zijn vaak aan de slag langs drukke snelwegen, metershoog boven de grond, in de bijtende kou of in het donker. Op Open Bedrijvendag kan elke bezoeker en/of sollicitant in de voetsporen treden van de werknemers: mee op de hoogtewerker, handelingen uitvoeren met de minigraver, een parcours afleggen met een kleine tractor, ervaren hoe het is om in uitzonderlijke omstandigheden te werken… Door deze ervaring weet de bezoeker meteen of een job bij Krinkels hem of haar ligt.