Harley-Davidson dealer strijdt mee in Battle of the Kings

HarleyAuthorized Harley-Davidson-dealer RMC Classics uit Zemst neemt deelt aan de internationale Battle of the Kings-wedstrijd. In deze wedstrijd strijden Harley-Davidson-dealers uit heel Europa om de titel The Custom King met de best gecustomizede Street 750-motorfiets.

De deelnemende dealers nemen de nieuwe Street 750 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht.

De twaalf dealers uit de Benelux die deelnemen, strijden met hun unieke ontwerp eerst om de titel The Custom King van de Benelux. Het publiek stemt via Facebook welke Street 750-motorfiets het best is gecustomized. Deze Benelux-winnaar mag naar de Europese finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle event Wheels & Waves in Biarritz, van 11 tot en met 14 juni. Hier kroont een ervaren jury van customizers één Europese dealer tot de Europese ‘Custom King’.

Tom Moens, eigenaar van RMC Classics, en zijn technicus Frank J. Belén kozen ervoor om een sportievere versie van de Street te maken. “We kozen voor een andere kleur, gashendels, spiegels en uitlaat. De motor ziet er totaal anders uit omdat de kleur een mix is van roestkleur en vuur. Tenslotte hebben we ook een eigen spatbord ontworpen. We willen aantonen dat je met een beperkt budget en wat creativiteit een motorfiets kunt omtoveren tot een unieke, gepersonaliseerde bike. Harley-Davidson maakt al sinds 1903 custom bikes – langer dan welk merk dan ook. Geen enkele motor is dezelfde.”

Stemmen op de Street van RMC Classics kan via de Facebook-pagina van Harley-Davidson Benelux. Wie stemt, maakt bovendien kans op Harley-Davidson-prijzen: de winnaar krijgt gedurende drie maanden een Street-motor tot zijn beschikking. Andere prijzen zijn een roadtrip met een Street naar het event Wheels & Waves in Biarritz en een lederen Harley-Davidson-jack.

De Street 750 is de meest recente toevoeging aan de Dark Custom-serie van Harley-Davidson. Deze serie toont een gedurfde, urban kijk op de typische Harley-Davidson-traditie. Gestript, minimalistisch en gestyled met een authentieke retrolook. De Street 750 is beschikbaar voor een instapprijs van 7.795 euro, ideaal voor nieuwe en jongere motorrijders.