Handtassen en juwelen op maat

hilde en lutgartKompact is de nieuwe zaak van Lutgart Weymiens en Hilde De Clercq. In hun winkel in de Hoogstraat 66/1 in Puurs verkopen ze vanaf 12 december handgemaakte juwelen en handtassen, volledig volgens de wensen van de klant.

De vriendinnen zijn al geruime tijd bezig met hun passie, en hebben nu beslist een winkel te openen. Lutgart Weymiens is inmiddels al twaalf jaar aan de slag als juweelontwerpster en combineert dat met een totaal andere job: haar werk op de boerderij Zeuthoeve in Puurs. Lutgart melkt ’s morgens de koeien en haar collega Hilde De Clercq werkt deeltijds als laborante bij Alcon in Puurs. Na hun werkuren gaat alle aandacht naar de handgemaakte juwelen en handtassen.

“Al meer dan tien jaar organiseer ik samen met collega-ontwerpsters een jaarlijkse tentoonstelling met onze nieuwste creaties”, zegt Lutgart. “De opening van onze zaak in het vernieuwde dorpshart van Puurs is een logisch verlengstuk hiervan. De vraag naar gepersonaliseerde ontwerpen is trouwens enorm. Dankzij onze winkel in de Hoogstraat brengen we die trend dichter bij de mensen.”

Ook de nieuwste hype in body art is bij Kompact verkrijgbaar: tijdelijke tatoeages in zuiver goud. “Het is dé beautytrend van de eindejaarsperiode”, lacht Lutgart. “De tatoeages bestaan uit puur 24-karaats goud en blijven tot vijf dagen op de huid.”