logoHandsatHomeHet Mechelse dienstenchequebedrijf Hands@Home vierde onlangs zijn vijfde verjaardag. Zaakvoerder Jan Daems startte in 2011 met één huishoudhulp en één klant. Momenteel is het bedrijf met 65 huishoudhulpen en meer dan 900 klanten uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Mechelse regio.

Binnen de dienstenchequesector biedt Hands@Home kwalitatieve huishoudhulp en een strijkservice. “Wij hebben vooral oog voor mens en werk, ongeacht cultuur, geslacht, geloof, opleiding en etnische achtergrond van onze werknemers en klanten”, zegt zaakvoerder Jan Daems. “Door ons persoonlijk en vooral menselijk contact met werknemers en klanten blijft onze firma nog dagelijks groeien.” Hands@Home richt zich op de particuliere markt. “Onze klanten zijn voornamelijk jonge gezinnen, alleenstaanden en gepensioneerden.”

Na 1 jaar zette Hands@Home in 2012 reeds een 25-tal huishoudhulpen in. Zoals elke jonge firma hebben ook zij uitdagingen gekend. “Tot op de dag van vandaag blijft onze grootste uitdaging om gemotiveerd personeel te vinden. Een groot deel van de sollicitanten horen of zien we na een eerste gesprek niet meer. Mensen die echt willen werken doen wat meer moeite en komen graag op een 2e gesprek. Het zijn deze mensen die wij zeer graag in ons team opnemen. De vraag naar goede en betrouwbare huishoudhulpen is nog steeds veel groter dan het aanbod.”

Vanuit één kantoor in het centrum van Mechelen is het bedrijf ook actief in de regio’s Haacht, Willebroek en Vilvoorde. “Voor onze dienstverlening van huishoudhulp hebben we niet echt een kantoor in elke regio nodig, aangezien onze klanten en sollicitanten ons via mond-aan-mond reclame en internet vinden. Voor onze strijkservice bieden we een gratis ophaal- en leverdienst aan, zodat ook hier een fysiek kantoor niet echt nodig is.”