BORNEM/PUURS/SINT-AMANDS – Een aantal handelaars uit Puurs, Bornem en Sint-Amands sluiten zich aan bij de online marktplaats Beedrop.be.

Beedrop.be had tot nu toe nauwelijks deelnemende handelaars in de provincie Antwerpen (het is zeer actief in Oost-Vlaanderen), maar daar komt nu dus verandering in. Cheesy Dream uit Sint-Amands, ’t Lichterhof, Muyshondt en Bakkerij Goossens uit Puurs, Ma Praline uit Breendonk en Visjes van Spiessens, Sterslager De Wachter en De Vleeskar uit Bornem hebben zich aangesloten, net als Asterx Dranken uit Rumst.

De handelaars bieden zich aan op een gezamenlijke online marktplaats, beedrop.be. Alle kosten worden gedeeld. Hierdoor kunnen de klanten genieten van een ruim aanbod en eenvoudig en snel online bestellen. De boodschappen worden thuisgeleverd. De klant betaalt dezelfde prijs als in de winkel en de levering is gratis.

Minder kilometers

De leveringen gebeuren wekelijks, zodat de bestellingen gecombineerd bij de klant kunnen worden geleverd. Dit systeem beperkt de te rijden kilometers en is dus tevens milieuvriendelijk. “Collectief boodschappen doen, bespaart een pak gereden kilometers en dus CO²”, aldus beedrop.be

Beedrop start met de handelaars uit Scheldeland zijn expansie in Antwerpen. Stefan Van Overbeke, zaakvoerder van Beedrop: “Op deze manier bereiken lokale aanbieders de consumenten die kwaliteit nastreven, maar niet de tijd of de mogelijkheid hebben om elke week bij verschillende handelaars hun boodschappen te doen.”