Schepen Tom Ongena.

Schepen Tom Ongena.

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver wil het winkelen in de gemeente promoten. Nadat het eerder het Winkelplan uitwerkte, heeft het nu samen met de handelaars de vzw Winkelpromotie Sint-Katelijne-Waver opgericht. De vzw plant nog dit najaar een eerste grote actie.

“Het aantal leegstaande winkelpanden stijgt in heel Vlaanderen en onze gemeente is hierop geen uitzondering”, zegt schepen voor Lokale Economie Tom Ongena. “Om dit tegen te gaan, heeft onze gemeente een winkelplan klaar met een twintigtal concrete acties die we stap voor stap en samen met de handelaars en ondernemers in praktijk gaan brengen.”

Om het winkelplan uit te voeren, hebben de handelaars de vzw Winkelpromotie Sint-Katelijne-Waver opgericht. Een twintigtal handelaars zijn al toegetreden. Voorzitter is Anja Van de Kerkhof (Lingerie Katinka), ondervoorzitter is Chris Op de Beeck (Malotte Two) en penningmeester Xavier Deckmyn (ING). “Als handelaars gaan we ons met hart en ziel inzetten voor alle handelaars in onze gemeente”, zegt voorzitter Van de Kerkhof.

“De vzw kan rekenen op de steun van het gemeentebestuur”, aldus schepen Ongena. “Er komt een samenwerkingsovereenkomst waarbij de gemeente een subsidie van 50.000 euro ter beschikking stelt. Met dat bedrag kan de vzw een centrumbeheerder aanstellen die de verschillende acties uit het winkelplan zal uitvoeren. Het is de bedoeling dat de centrumbeheerder begin volgend jaar in functie treedt.”

Intussen zit de nieuwe vzw niet stil. De handelaars slaan de handen in elkaar om samen een eindejaarstombola te organiseren. “Zo willen we de mensen aanmoedigen om tijdens de eindejaarsperiode in Sint-Katelijne-Waver te winkelen”, zegt Anja Van de Kerkhof, voorzitter vzw Winkelpromotie Sint-Katelijne-Waver. “Al veertig handelaars hebben toegezegd om deel te nemen. Iedere handelaar in gelijk welke sector kan deelnemen.”

De gemeente ondersteunt deze eindejaarstombola. Bij de start van de actie krijgen alle inwoners een speciale winkeltas in de bus. “Wij nodigen iedereen uit om de winkeltas te gebruiken en op die manier in het straatbeeld duidelijk te maken dat het leuk winkelen is in de vier kernen van onze gemeente”, besluit schepen Ongena.