BOOM/WILLEBROEK – Handelaars in Willebroek en Boom gaan hun producten online aanbieden en zorgen daarbij voor een gratis thuislevering. Dat doen ze via Beedrop.be, een gezamenlijke online marktplaats die aan populariteit blijft winnen in de ruime Mechelse regio.

Op Beedrop.be kunnen consumenten online winkelen tegen dezelfde prijzen als in de winkel. De bestellingen worden thuisgeleverd zonder extra kosten voor de klant. Ook voor de handelaars zelf is het voordelig want via de online marktplaats delen ze de kosten voor de aanmaak van een webshop, de online klantenwerving, betaaltransacties en de leveringen.

Ook De Groentuin, Asterx Dranken, Bakkerij Buelens, Versmarkt Willebroek, Bakkerij Moeremans, Brouwerij De Klem, Visspeciaalzaak en traiteur De Maeyer, Keurslager Karel en Herlinde, D’orreke en Hoevewinkel ’t Hertsveld sluiten zich nu aan bij Beedrop.be. Zij versterken er elkaars aanbod en gaan zo opnieuw een evenwichtigere strijd aan met de supermarktketens.

Willebroek en Boom is de 48ste Beedrop-regio. Eerder sloten handelaars uit Klein-Brabant, de Rupelstreek en het Scheldeland al aan.

Toekomst is online

Beedrop won vorige week nog een BeCommerce Award. Het platform werd onder meer gelauwerd om het duurzame karakter. Dankzij het geautomatiseerde systeem kunnen vele pakketten van verschillende handelaars namelijk gecombineerd worden opgehaald en afgeleverd. Zo worden de kilometers en dus ook de schadelijke uitstoot beperkt.

Stefan Van Overbeke, zaakvoerder Beedrop: “Beedrop maakt het voor grote en kleine speciaalzaken, landbouwers, telers en producenten mogelijk om hun producten online te verkopen. Als we kijken naar de heel snelle evolutie in de sector, is het duidelijk: de toekomst is online, dus we zijn blij dat we op termijn het verschil kunnen maken voor vele gepassioneerde aanbieders.”