Handelaars blij met herinrichting Bruul

bruulDe Bruul is bijna helemaal heraangelegd, en op 4 september start een feestmaand om dat te vieren in de grootste Mechelse winkelstraat. Tot 4 oktober is er in de Bruul elke woensdag- en zaterdagnamiddag live muziek, straatartiesten, een hapje en drankje en vele extra’s. Naar jaarlijkse gewoonte zijn er in die periode ook de Herfstbraderie en Herfstshopping. Bovendien worden er tijdens de feestmaand voor 10.000 euro aan Mechelenbons verloot onder de shoppers.

“Als je ’t ons vraagt mag de Bruul gerust een paar vakjes opschuiven op het Monopoly-bord. De Botermarkt, Bruul en Vijfhoek ondergingen immers een ware metamorfose”, zegt de Mechelse schepen van Economie Katleen Den Roover. “Speelse, kleurrijke fonteintjes, fleurig groen en een gevoel van ruimte typeren de vernieuwde winkelas. Ik ben overtuigd dat de aanleg een hefboom is voor de versterking van de detailhandel.”

Stad Mechelen en het Bruulcomité hebben samen de feestmaand naar aanleiding van de vernieuwing georganiseerd.

“De handelaars van de Bruul zijn blij dat de herinrichting van de Bruul, Botermarkt en Vijfhoek in de laatste fase zit. De wegenwerken hebben een grote impact gehad op het omzetcijfer van de meeste handelszaken. Maar nu zijn de handelaars klaar om hun klanten in een vernieuwde Bruul, Botermarkt en Vijfhoek te ontvangen”, zegt Leo Lenaerts, voorzitter van het Bruulcomité. “Om dit in de kijker te zeten, rollen we tijdens de feestmaand de rode loper uit. De meeste winkels zullen hun klanten extra verwennen met leuke verrassingen. Een bezoek aan de vernieuwde Bruul zal zeker de moeite waard zijn.”

De feestmaand wordt in stijl afgesloten met de Herfstshopping op 2, 3 en 4 oktober. Dan zetten de handelaars de nieuwe herfst- en wintercollecties in de kijker.  Zondag zijn de winkels open van 11 tot 18u.

Datzelfde weekend kunnen shoppers hun honger stillen bij de foodtrucks van de High StrEAT Food Market op de Korenmarkt en bierliefhebbers vinden hun gading op het jaarlijkse Bierfestival op de Grote Markt. Op 4 oktober houden de 14 Mechelse hotels opendeur.