Een webapplicatie onder de vlag van het Oh! Mechelen om community building tussen ondernemers te stimuleren, werd uitgeroepen tot het winnende concept van de hackathon die Contribute Group organiseerde in het Mechelse ondernemershuis Oh!. Stad Mechelen daagde de teams uit om een smart city concept te bedenken dat de stad slimmer maakt.

Daphne Storms van Oh! was aangenaam verrast door het resultaat. “Het team heeft de vraag- en de probleemstelling heel goed begrepen en dat zie je aan het resultaat. Het doel van de community building app was een breed spectrum van ondernemers aan te spreken. Daarom ben ik blij dat het team gekozen heeft voor een webapplicatie en geen mobiele app an sich. Dat maakt de stap om de applicatie te gebruiken laagdrempeliger en dat vind ik heel goed.”

Dankzij de inspanningen van het Mechelse The Forge – de Masters of Ceremony – kreeg de hackathon een extra dimensie.

Volgens Gerrit De Kepper, managing partner van Contribute Group en deelnemer van de hackathon, moet je tijdens zo’n hackathon uit je comfort zone stappen en out of the box denken. Het team deelt een
hacka state-of-mind.

Gerrit over The Forge: “Ze jongleren met oefeningen, tips en pitches, allemaal onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek. Op tijd en stond lassen de MC’s een feedbackmoment in waarop je verder kan bouwen. Het veelzijdig programma van The Forge daagt deelnemers uit om op een andere manier na te denken en stimuleert zo
innovatie.”

Het winnende team bestond uit Miranda Molemans (Business analyst/conceptueel), Bart Van Hecke (UX/UI designer), Roeland De Smedt (developer), Steven Schelles (developer) en Lorenz Gillisjans (creative designer).

Het is nu de vraag of het winnende concept ook echt wordt uitgewerkt. Daphne Storms is alvast positief: “Ik denk dat er potentieel in het concept zit. Eerst gaan we het idee met onze bewoh!ners aftoetsen. Dan hebben we meteen een goede weergave van het standpunt van ondernemers. Daarna zullen we zien of het haalbaar is, maar dat lijkt me op dit moment wel.”