Brouwerij Haacht wil met zijn bier voet aan de grond krijgen in Noord-Amerika en heeft daarom Microbrasserie de l’Île d’Orléans in Quebec overgenomen. Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt, maar de brouwerij uit Boortmeerbeek zegt wel dat de transactie gefinancierd is met eigen middelen.

Haacht produceert momenteel 22 bieren die het bedrijf wil lanceren in Noord-Amerika: vier pilsbieren (waaronder Primus), vier abdijbieren (waaronder Tongerlo), vijf speciaalbieren (waaronder Keizer Karel), drie fruitbieren, drie tafelbieren en een witbier, een amberbier en een alcoholvrij bier.

“Via importeurs lukte dat ons niet goed”, zegt topman Frédéric van der Kelen. “Bij importeurs ben je slechts één van de vele namen in hun portefeuille.”

Brouwerij Haacht moest het tot dusver vooral hebben van Frankrijk en Nederland, naast thuismarkt België. Microbrasserie de l’Île d’Orléans is een kleine brouwerij met een jaarproductie van zowat 3.000 hectoliter. “We gaan de capaciteit zo snel mogelijk verdubbelen en de brouwerij moderniseren om de kwaliteit te verhogen.”

Het is niet de bedoeling om de bieren van Microbrasserie de l’Île d’Orléans zoals Abel Turcault in België te lanceren.