GroupfDienstenchequebedrijf Maite bvba met zetel in Grobbendonk dat eerder deze week noodgedwongen de boeken neerlegde, wordt overgenomen door Group-f. In de drie vestigingen van Maite samen werkten een veertigtal mensen. In Grobbendonk waren dat 28 poetsmensen; in de twee strijkwinkels van Herenthout werkten twaalf strijksters.

Zaakvoerder Frank Hechtermans van Group-f bereikte donderdagavond een akkoord met de curator over de overname van Maite. “We behouden twee vestigingen die geïntegreerd zullen worden binnen onze groep. De strijkwinkel aan de Atealaan in Herenthout blijft niet bestaan. Voor het personeel daar proberen we intern een oplossing te zoeken. Het is in elk geval de bedoeling dat de meeste personeelsleden van Maite bij ons aan de slag kunnen.”

Group-f met hoofdzetel aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich is onder meer gespecialiseerd in dienstencheques en cleaning. Het groeibedrijf opende zopas nog nieuwe filialen in Bilzen, Wijnegem en Kortenberg. Begin november volgt nog een nieuw filiaal in Kampenhout. Particulieren kunnen er terecht voor goedkope huishoudhulp via dienstencheques. In de nieuwe filialen is ook telkens een strijkshop aanwezig. Tot voor kort opereerde Group-f vanuit de bestaande kantoren in Aalst, Ekeren, Kontich en Lier.

Door de ingebruikname van nieuwe filialen en de recente overnames blijft Group-f inzetten op groei. Zo kan het dienstencheque- en schoonmaakbedrijf zijn positie in de sector verder verstevigen. Het personeelsbestand van de groep is intussen al gegroeid tot meer dan 900 mensen. De omzet van Group-f op jaarbasis bedraagt ruim 20 miljoen euro.