Group Bouwen aan de slag in Merksem

groupbouwenGroup Bouwen, gevestigd aan de Hoogveldweg in Lier, is bezig met de realisatie van een nieuw KMO-complex tussen de Bredabaan en de Vaartkaai langs het Albertkanaal in Merksem. Het complex zal 12.000 m² groot zijn. Momenteel breekt Group Bouwen de verwaarloosde industriele gebouwen af die op het perceel staan. Voor die afbraak heeft Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, 250.000 euro subsidie verleend.

“We willen de onbenutte ruimtes in Vlaanderen zo veel mogelijk hergebruiken”, zegt minister Schauvliege. “Door dergelijke projecten te subsidiëren, vermijden we dat er vrije ruimte moet worden aangesneden. Zo kunnen we leegstaande sites hergebruiken en oude fabriekshallen vervangen door nieuwe projecten.”

De afbraakwerken, vlakbij de brug van de IJzerlaan, zijn volop bezig. Patrick Bouwen, CEO van Group Bouwen, hoopt dat de sloopwerkzaamheden tegen het einde van de maand afgerond zijn. “Daarna starten we onmiddellijk met de bouw van de nieuwe bedrijfshallen. Tegen het einde van 2015 zou het project opgeleverd kunnen worden.”

Group Bouwen heeft ervaring met dergelijke projecten. In het Bedrijvenpark Mechelen Zuid heeft Group Bouwen een KMO-bedrijvenpark met 20 bedrijfshallen met een totale oppervlakte van 10.000 m² ontwikkeld.